σ΄αυτό το ιστολόγιο δημοσιεύονται διάφορες ιδέες, εργασίες και δραστηριότητες που αξιοποιούν παιδαγωγικά τα υπολογιστικά εργαλεία στα μαθήματά μας (έκτη δημοτικού)

επιστροφή στο "μάθε παιδί μου γράμματα"

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Μια "διαδικτυακή" εκδρομή στους Δελφούς

Δύσκολοι καιροί για μαγισσάκια... αλλά και για εκδρομές...
Μιας και το υπουργείο παιδείας μας συμβουλεύει να αποφεύγουμε τις εκπαιδευτικές εξορμήσεις λόγω της νέας γρίπης, εμείς βρήκαμε άλλο τρόπο να εκδράμουμε... Θα διοργανώσουμε μια "διαδικτυακή" εκδρομή στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών. Να δούμε τον "ομφαλό της Γης", αλλά και να ρωτήσουμε την Πυθία μήπως και μας βοηθήσει να βρούμε επιτέλους το μαγισσάκι.
Τι λέτε θα τα καταφέρουμε να ερμηνεύσουμε το χρησμό της;

(κάντε κλικ στην εικόνα να πάρετε το χρησμό της Πυθίας)

Φύλλα εργασίας για το webquest

7 σχόλια:

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ είπε...

ΟΜΑΔΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΩΝ
Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ.ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΜΑΣ.

ΟΔΗΓΟΙ είπε...

Κυρια Τζουλια η η εργασια με τους Δελφους ηταν τελεια

κωνσταντινα φ@1 είπε...

To να εισαι οικονομολογος δεν ειναι και πολυ ευκολη υποθεση.Για αυτον τον λογο μην δοκιμασετε να γινετε.

κ.Τζούλια είπε...

περιμένουμε λοιπόν αύριο την παρουσίασή σας με αγωνία...

κ.Τζούλια είπε...

Κι εσείς η ομάδα των οδηγών με τη βοήθεια των google maps κάνατε καταπληκτική δουλειά κι ολοκληρώσατε την αποστολή σας πολύ γρήγορα. Περιμένουμε αύριο να μας κατατοπίσετε σχετικά με τη διαδρομή προς τους Δελφούς

κ.Τζούλια είπε...

Η ομάδα σας Κωνσταντίνα, η ομάδα των οικονομολόγων, είχε την πιο δύσκολη αποστολή και με τη λιγότερη βοήθεια. Ωστόσο τα καταφέρατε να συνεργαστείτε και αύριο είστε έτοιμοι να μας ενημερώσετε για το κόστος της εκδρομής και να μας εξηγήσετε πώς δουλέψατε.

κ.Τζούλια είπε...

Πού είναι η ομάδα των ξεναγών;;;
Ξέρω...εσείς είχατε την περισσότερη δουλειά... πολλά μνημεία...βρε παιδί μου κι όλα σημαντικά...ούτε το χρησμό της Πυθίας δεν προλάβατε να πάρετε! Όμως πρόλαβα να δω τον ενθουσιασμό σας όταν είδατε την αποστολή σας να ολοκληρώνεται. Αν κι ένα μαγισσάκι μου είπε πως δούλευαν μόνο οι δυο από τους τέσσερις της ομάδας...Ναι;