σ΄αυτό το ιστολόγιο δημοσιεύονται διάφορες ιδέες, εργασίες και δραστηριότητες που αξιοποιούν παιδαγωγικά τα υπολογιστικά εργαλεία στα μαθήματά μας (έκτη δημοτικού)

επιστροφή στο "μάθε παιδί μου γράμματα"

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

αρχαίων γεύσεις...

Σήμερα φτιάξαμε την πρώτη μας ηλεκτρονική παρουσίαση! Η αφορμή μάς δόθηκε από το μάθημα της Γλώσσας, στο κεφάλαιο για τη Διατροφή. Αναρρωτηθήκαμε τι έτρωγαν οι αρχαίοι Έλληνες, ποιες συνήθεις είχαν στο τραπέζι τους, ποιο ήταν το μυστικό της ευεξίας τους... Ψάξαμε στο διαδίκτυο...και ως δια μαγείας φτιάξαμε την παρουσίασή μας και μάθαμε έτσι και το powerpoint.

(δεν μπορεί κάπου εγώ τριγύρω είναι το μαγισσάκι για να συμβαίνουν τόσα μαγικά!!!)

Αρχαίων γεύσεις Β.Κ Ν.Δ Σ.Τ

Αρχαίων γεύσεις διονυσης

Αρχαίων γεύσεις γιωργος ελένη

ΑΡΧΑΙΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Αρχαίων Γεύσεις

5 σχόλια:

κ. Φωτεινή είπε...

Tι ωραία εργασία είναι αυτή παιδιά
μπράβο σας!
Μήπως θα πρέπει να υιοθετήσουμε κάτι κι εμείς απ΄τη διατροφή των αρχαίων Ελλήνων που όπως διαπιστώσατε ήταν πολύ υγιεινή?

ΛΙΛΑ είπε...

Μπράβο στα παιδιά, μπράβο και στη δασκάλα!
Το μαγισσάκι με το μαγικό του ραβδάκι έκανε σίγουρα το θαύμα του. Αυτό να το βλέπουν όσοι δεν πιστεύουν στις "μάγισσες" και στα "παραμύθια".

Καλό Σαββατοκύριακο!

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ
ΣΧΟΛΙΑ.ΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΗΡΕ ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ.ΚΥΡΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ;ΠΩΣ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΥ ΑΠΟ ΕΚΤΗ ΠΗΡΑΤΕ ΠΡΩΤΗ;

κ.Φωτεινή είπε...

Ομολογώ Κωνσταντίνα πως ήταν στην αρχή αρκετά δύσκολα.Με τα μεγάλα παιδιά έχεις άλλου είδους επικοινωνία με τα μικρά πολλές φορές είσαι αναγκασμένος να κάνεις και λίγο τον Καραγκιόζη χα χα χα!
Νοσταλγώ πολύ τα δυο προηγούμενα χρόνια γιατί με τη δασκάλα σας είχαμε άψογη συνεργασία και κάναμε και πολλά πραγματα με τα παιδιά.

Κωνσταντίνα είπε...

Kυρία Φωτεινή
Τα πρωτάκια σας θυμίζουν έστω και
λίγο τα περσινά εκτάκια!